Nudimo vam nekoliko predloga za večeru za koje vam je potrebno nekih pola sata.

Ako želite da jedete dobro i ukusno, a da ne gubite vreme na kuvanje, onda su ovo recepti za vas.

BOSASNSKO-HERCEGOVAČKA PITA

Nemate ideju za večeru? Evo 5 brzih predloga koji će vam uštedeti vreme
Foto: Printscreen/YT/Riznica tajni cuvena-bosansko-hercegovacka-pita-ukusan-dorucak-ili-vecera-za-ciju-prirpemu-vam-treba-5-minuta

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1,5 dcl ulja
  • 3 dcl jogurta
  • 1,5 dcl kisele pavlake
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 3 dcl kukuruznog brašna (palenta)
  • 3 dcl pšeničnog brašna
  • 200 g feta sira

Priprema:

Lagano umutite jaja, dodajte ulje, jogurt i pavlaku. Zatim dodajte prašak za pecivo, so i kukuruzno brašno. Dobro promešajte i na kraju sipajte brašno (ne mešajte više nego što je potrebno da se testo dobro umesi). Usitnite feta sir i lagano dodajte u testo. Sipajte u vatrostalnu posudu veličine oko 28 cm. Pecite na 200°C 25-30 minuta.

BOLJE OD PICE: KROMPIR SA ŠUNKOM I SIROM IZ TIGANJA

Nemate ideju za večeru? Evo 5 brzih predloga koji će vam uštedeti vreme
Foto: Printscreen/YT bolje-od-pice-ukusna-vecera-iz-tiganja-na-vasem-stolu-za-nekoliko-minuta

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • listići mocarele ili nekog drugog kačkavalja
  • šunka
  • kukuruz iz konzerve
  • maslinovo ulje
  • so
  • ruzmarin

Priprema:

Izrendajte krompir, iscedite ga rukama. Zatim ga pospite ruzmarinom, maslinovim uljem i posolite, pa promešajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i sipajte krompir. Lepo ga rasporedite i utapkajte.

Pecite 10 minuta zatim uz pomoć tanjira okrenite da se zapeče i druga strana. Ali prethodno opet nauljite tiganj.

Dodajte listiće mocarele, kukuruz i šunku seckanu na kockice. Posle 10 minuta pečenja druge strane gotovo je.

Okruglom modlom možete iseći ili jednostavno jesti onako kako ste spremili.

PIJANA PITA

Nemate ideju za večeru? Evo 5 brzih predloga koji će vam uštedeti vreme
Foto: Printscreen/YT/Kuhinja Valentina Mašković vikend-vecera-za-drustvo-recept-za-pijanu-pitu-prelivenu-pivom-video

Sastojci:

  • 700 g gotovih kora za pitu
  • 800 g mlevenog mesa po vašem izboru
  • 3 srednje glavice crnog luka
  • 250 ml sosa od paradajza
  • 1 ljuta papričica začini: biber, suvi začin, crvena mlevena paprika
  • 6 jaja
  • ½ l piva

Priprema:

Luk i ljutu papričicu iseckajte sitno i prodinstajte. Zatim dodajte mleveno meso. Kada se malo proprži začinite i sipajte paradajz sok.

Jaja umutite i posolite, pa dodajte pivo. Pleh nauljite, pa stavite tri kore, preko fil, pa opet tri kore i tako dok ne utrošite materijal. Svaku koru malo nauljite, sem prve. Poslednju koru lepo premažite uljem i izrežite pitu. Prelijte je smesom sa jajima i pivom. Ostavite 20 minuta da upije, a zatim pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 30-35 minuta.

LISNATO TESTO PUNJENO MLEVENIM MESOM

Nemate ideju za večeru? Evo 5 brzih predloga koji će vam uštedeti vreme
Foto: Shutterstock lisnato-pecivo-sa-mlevenim-mesom

Sastojci:

  • 500 g zamrznutog lisnatog testa
  • 250 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • so, biber

Priprema: Lisnato testo ostavite da se odmrzne, a za to vreme pripremite nadev. Naseckajte i propržite luk, pa dodajte meso i pržite. Pred kraj začinite.

Testo stanjite valjkom, pa isecite na pravougaonike. Na polovinu rasporedite pripremljeni nadev, a na drugoj polovini napravite rezove nožem. Ivice navlažite vodom, pa testo s prorezima preklopite preko nadeva i viljuškom pritisnite ivice. Žumance dobro istucite i premažite preko testa. Prema želji pospite susam.

Pripremljeno pecivo stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.

KROMPIR ZAPEČEN SA JAJIMA

Nemate ideju za večeru? Evo 5 brzih predloga koji će vam uštedeti vreme
Foto: Printscreen / Youtube / Brigita Husic jeftin-rucak-ili-vecera-sa-samo-dva-sastojka-krompir-zapecen-sa-jajima-video

Sastojci:

  • 1,2 kg krompira začini: so, začinska paprika, korijander, beli luk u granulama
  • malo ulja
  • 6 jaja
  • 3 kašike mleka
  • 2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Krompir isecite na četvrtine. Stavite u pleh i pospite preko začine. Sipajte malo ulja i rukama lepo promešajte krompir da se sve sjedini. Stavite u zagrejanu rernu na 200°C. Umutite jaja, mleko i peršun. Kada krompir bude gotov (posle otprilike 35 minuta), prelijte ga sa smesom od jaja. Vratite u rernu na još nekih 10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs