Kako biste dobili kremast rižoto potrebno je da postepeno dodajte zagrejani bujon.
Sastojci:
- 250 g karabataka ili batak (bez kosti)
- 200 g pirinča
- 100 ml suvog belog vina
- 30 g parmezana
- 2-3 belog luka
- 1 l pilećeg bujona
- 1 kašika maslaca
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica limunovog soka
- so, biber
Priprema:
Ubrusom malo očistite karabatak/batak. Isecite i prodinstajte. Izvadite meso i dodajte ulje, pa sipajte pirinač. Nekoliko minuta dinstajte uz često mešanje. Zatim dodajte iseckani beli luk i dinstajte manje od minut. Prelijte belim vinom i kuvajte dok ne ispari. Zatim postepeno sipajte bujon dok pirinač ne upije svu tečnost.
Pred kraj vratite meso, dodajte maslac i parmezan, pa začinite. Poslužite s malo sveže isceđenog limunovog soka.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem