Kako biste dobili kremast rižoto potrebno je da postepeno dodajte zagrejani bujon.

Sastojci:

  • 250 g karabataka ili batak (bez kosti)
  • 200 g pirinča
  • 100 ml suvog belog vina
  • 30 g parmezana
  • 2-3 belog luka
  • 1 l pilećeg bujona
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica limunovog soka
  • so, biber

Priprema:

Ubrusom malo očistite karabatak/batak. Isecite i prodinstajte. Izvadite meso i dodajte ulje, pa sipajte pirinač. Nekoliko minuta dinstajte uz često mešanje. Zatim dodajte iseckani beli luk i dinstajte manje od minut. Prelijte belim vinom i kuvajte dok ne ispari. Zatim postepeno sipajte bujon dok pirinač ne upije svu tečnost.

Pred kraj vratite meso, dodajte maslac i parmezan, pa začinite. Poslužite s malo sveže isceđenog limunovog soka.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs