Isprobajte ovaj recept za sarme gde ne mora da se prvo proprži mleveno meso, pa samim tim i ne prljate tiganj. U sarme se dodaje belo vino i kim koji daju specifičan ukus. Zaista je ukusno i nadamo se da će vam se svideti.
Sastojci:
- kiseli kupus
- 800 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- malo slanine
- pirinač
- ½ glavice crnog luka
- 1,5 kašičica začinske paprike
- malo vode
- 1 šoljica belog vina
- malo kima
- lovor
- suvo meso
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač (količina po vašoj želji) koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na minuta samo da omekša. Lepo sjedinite.
Na dno šerpe sipajte začinsku papriku koju ste pomešali sa vodom i stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme odsetite vrh i stavite punu kašiku mesa (meso nemojte da pržite) i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso. Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list. Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode. Nema potrebe da solite, jer niste ispirali kupus, a i suvo meso je slano. Ako želite možete da dosolite.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način