Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAJNA JE U OVOME

ZA BOGAT UKUS PIRE KROMPIRA: Nemojte ga kuvati samo u vodi nego dodajte i OVAJ SASTOJAK i dobićete najukusniji prilog

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Džordin Parks je na društvenim mrežama podelila recept za pire krompir kakav je spremala njena baka.

Izvor: Shutterstock

Džordin, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla da veruje da ljudi krompir za pire kuvaju samo u vodi.

Ona krompir ne kuva samo u vodi nego je pomeša sa bujonom, za kremastiji i bogatiji ukus.

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir operite, ne gulite već ih samo premažite uljem avokada (može i neko drugo ulje). Zatim ih stavite u šerpu sa vodom, u koju ste dodali morsku so i pileći ili goveđi bujon - u zavisnosti od mesa koje će poslužiti uz pire.

Bujon će pojačati ukus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada se krompir skuva, dodajte maslac i mleko i napravite pire.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stil.kurir.rs 

Pročitajte još:

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti