Svinjski gulaš je izuzetno popularno jelo jer i pored dugog kuvanja, zapravo je potrebno jako malo kulinarskog umeća i pripreme. Dovoljno je spremiti sve namirnice, izmešati ih po naznačenom redosledu, i pikantni i ukusni svinjski gulaš biće gotov za nekoliko sati bez potrebe za stalnim proveravanjem.
Sastojci:
- 600 g svinjetine za gulaš
- 2 kašike ulja
- kajenski biber
- 2 glavice luka
- 2 šargarepe
- 3 paradajza
- 1 žuta paprika
- 1 kašika brašna
- 1 kašika senfa
- 1 veliki krompir kuvan u ljusci
- 500 g šampinjona
- 100 ml neutralne pavlake
- 4 kašike punomasnog jogurta
- so i biber
Priprema:
Svinjetinu propržiti na vrelom ulju pa je izvaditi.
Na istoj masnoći propržiti očišćen luk isečen na veće komade, šargarepu na kolutove, papriku i paradajz. Naliti vodom (oko 1/2l), dodati začin od suvog povrća, umešati senf i na laganoj vatri dinstati 10 minuta. Dodati meso i dinstati još 50 minuta.
Krompir oljuštiti i naseći na kocke. Dodati krompir i pečurke mesu i sve zajedno krčkati još 10 minuta.
Razmutiti brašno sa pavlakom, umešati u gulaš i pustiti da prokuva. Onda dodati jogurt i po želji još začiniti solju i biberom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno