Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Predlog za ručak: Svinjski gulaš sa pečurkama, specijalitet kome je teško odoleti

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Predlog za ručak: Svinjski gulaš sa pečurkama, specijalitet kome je teško odoleti

Izvor: Foto: Shutterstock

Svinjski gulaš je izuzetno popularno jelo jer i pored dugog kuvanja, zapravo je potrebno jako malo kulinarskog umeća i pripreme. Dovoljno je spremiti sve namirnice, izmešati ih po naznačenom redosledu, i pikantni i ukusni svinjski gulaš biće gotov za nekoliko sati bez potrebe za stalnim proveravanjem.

Sastojci:

  • 600 g svinjetine za gulaš
  • 2 kašike ulja
  • kajenski biber
  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 3 paradajza
  • 1 žuta paprika
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika senfa
  • 1 veliki krompir kuvan u ljusci
  • 500 g šampinjona
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 4 kašike punomasnog jogurta
  • so i biber

Priprema:

Svinjetinu propržiti na vrelom ulju pa je izvaditi.

Na istoj masnoći propržiti očišćen luk isečen na veće komade, šargarepu na kolutove, papriku i paradajz. Naliti vodom (oko 1/2l), dodati začin od suvog povrća, umešati senf i na laganoj vatri dinstati 10 minuta. Dodati meso i dinstati još 50 minuta.

Krompir oljuštiti i naseći na kocke. Dodati krompir i pečurke mesu i sve zajedno krčkati još 10 minuta.

Razmutiti brašno sa pavlakom, umešati u gulaš i pustiti da prokuva. Onda dodati jogurt i po želji još začiniti solju i biberom.

SAVET: Ukoliko ne volite ljuto, izostavite kajenski biber. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti