Ovaj kupus možete da služite uz rebarca, kobasice, krmenadle ili već neko meso po vašem izboru.

Sastojci:

Za krpice:

  • 300 g glatkog brašna
  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • malo hladne vode

Još:

  • 1 veća glavica svežeg kupusa (oko 1 kg)
  • 1 velika glavica luka
  • 1-2 kašike svinjske masti
  • 1 kašika šećera
  • so, biber

Priprema: Za flekice: U posudu prosejte brašno, dodajte so, promešajte, pa dodajte jaja i nekoliko kašika hladne vode. Umesite glatko testo, ako je testo premekano, dodajte brašna. Testo oblikujte u loptu, prekrijte ga krpom i pustite da odstoji.

Potom ga podelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte što tanje možete (flekice mogu biti i malo deblje). Složite testo jedno na drugo, lagano svaki list pobrašnite da se ne lepi, pa oštrim nožem izrežite deblje trake, a trake na kvadratiće, odnosno flekice.

Kupus očistite od spoljašnjih listova, prerežite ga na pola, pa mu odstranite tvrd koren, pa ga iseckajte na trakice.

U loncu zagrejte mast, dodajte sitno seckani luk i dinstajte dok ne omekša, zatim dodajte šećer i još malo dinstajte da se šećer karamelizuje. Ubacite iscekan kupus, posolite ga i dinstajte ga 10-15 minuta, dok kupus malo ne omekša.

U međuvremenu u većem loncu u slanoj vodi skuvajte flekice, ocedite ih i dodajte u kupus. Promešajte, sve zajedno prodinstajte još nekoliko minuta, začinite obilato biberom i odmah poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer