Ovaj kupus možete da služite uz rebarca, kobasice, krmenadle ili već neko meso po vašem izboru.
Sastojci:
Za krpice:
- 300 g glatkog brašna
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- malo hladne vode
Još:
- 1 veća glavica svežeg kupusa (oko 1 kg)
- 1 velika glavica luka
- 1-2 kašike svinjske masti
- 1 kašika šećera
- so, biber
Priprema: Za flekice: U posudu prosejte brašno, dodajte so, promešajte, pa dodajte jaja i nekoliko kašika hladne vode. Umesite glatko testo, ako je testo premekano, dodajte brašna. Testo oblikujte u loptu, prekrijte ga krpom i pustite da odstoji.
Potom ga podelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte što tanje možete (flekice mogu biti i malo deblje). Složite testo jedno na drugo, lagano svaki list pobrašnite da se ne lepi, pa oštrim nožem izrežite deblje trake, a trake na kvadratiće, odnosno flekice.
Kupus očistite od spoljašnjih listova, prerežite ga na pola, pa mu odstranite tvrd koren, pa ga iseckajte na trakice.
U loncu zagrejte mast, dodajte sitno seckani luk i dinstajte dok ne omekša, zatim dodajte šećer i još malo dinstajte da se šećer karamelizuje. Ubacite iscekan kupus, posolite ga i dinstajte ga 10-15 minuta, dok kupus malo ne omekša.
U međuvremenu u većem loncu u slanoj vodi skuvajte flekice, ocedite ih i dodajte u kupus. Promešajte, sve zajedno prodinstajte još nekoliko minuta, začinite obilato biberom i odmah poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus