Pileći bujon bi uvek trebalo da imate u frižideru ili zamrzivaču. Zato napravite dovoljnu količinu, podelite u plastične posude i zamrznite, pa kada vam zatreba za neki recept uvek imate spreman.
Sastojci za 4l:
- 2 kg piletine
- 1/2 glavice belog luka
- 5 korena celera
- 2 srednja praziluka
- 2 srednja crna luka
- 2 velike šargarepe
- 3 lovorova lista
- 3 struka svežeg ruzmarina
- 5 strukova svežeg peršuna
- 5 strukova sveže majčine dušice
- 5 zrna crnog bibera
- 6 l hladne vode
Priprema:
U veliki lonac sa debljim dnom stavite komade piletine, beli luk (izgnječen), povrće (krupno sečeno), svo bilje (iseckano) i biber. Sipajte hladnu vodu i neka prokuva, pa smanjite na krčkanje. Neka se krčka sledećih 3-4 sata, skidajte penu ako se pojavljuje, a zatim procedite bujon kroz gušću cediljku. Ostavite pola sata da se ohladi, pa stavite u frižider. Hladan bujon treba da je bistar.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem