Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite aromatizovan puter

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Napravite aromatizovan puter

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ako vam dolaze gosti i potrebno vam je brzo predjelo, dobro je imati aromatizovani puter. Njega možete mazati na hleb, ali možete ga koristiti i kad pečete meso, povrće ili ribu. Sve zavisi od vašeg ukusa.

Puter možete napraviti od najrazličitijih sastojaka. Aromatično biljke je uvek proverena varijanta - pogotovo bosiljak, korijander, ruzmarin, žalfija ili majčina dušica. Takođe možete koristiti beli luk, sušeni paradajz, inćune, čili papričice ili limun sa majčinom dušicom, možete koristit šta god poželite.

Malo putera ostavite na sobnoj temperaturi, da se opusti. Izabrane sastojke isecite na krupnije ili sitnije (na vama je da procenite količinu, sve u zavisnosti od toga koliko jak ukus vam treba). Zatim sve izdrobite i izgnječite sa puterom, da se lepo sjedini. Špatulom smesu nanesite na mastan papir, umotajte ga u obliku kobasice, smotajte ivice na unutra i ostavite u frižideru. Tu može da stoji nekoliko meseci.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti