Ako vam dolaze gosti i potrebno vam je brzo predjelo, dobro je imati aromatičan puter. Njega možete mazati na hleb, ali možete ga koristiti i kad pečete meso, povrće ili ribu. Sve zavisi od vašeg ukusa. U nastavku teksta pročitajte ideje Džejmija Olivera za savršeno ukusan puter
Puter možete napraviti od najrazličitijih sastojaka. Aromatično bilje je uvek proverena varijanta - pogotovo bosiljak, korijander, ruzmarin, žalfija ili majčina dušica. Takođe možete koristiti beli luk, sušeni paradajz, inćune, čili papričice ili limun sa majčinom dušicom, možete koristit šta god poželite.
Malo putera ostavite na sobnoj temperaturi, da se opusti. Izabrane sastojke isecite na krupnije ili sitnije (na vama je da procenite količinu, sve u zavisnosti od toga koliko jak ukus vam treba). Zatim sve izdrobite i izgnječite sa puterom, da se lepo sjedini. Špatulom smesu nanesite na mastan papir, umotajte ga u obliku kobasice, smotajte ivice na unutra i ostavite u frižideru. Tu može da stoji nekoliko meseci.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem