Ako vam dolaze gosti i potrebno vam je brzo predjelo, dobro je imati aromatičan puter. Njega možete mazati na hleb, ali možete ga koristiti i kad pečete meso, povrće ili ribu. Sve zavisi od vašeg ukusa. U nastavku teksta pročitajte ideje Džejmija Olivera za savršeno ukusan puter
Puter možete napraviti od najrazličitijih sastojaka. Aromatično bilje je uvek proverena varijanta - pogotovo bosiljak, korijander, ruzmarin, žalfija ili majčina dušica. Takođe možete koristiti beli luk, sušeni paradajz, inćune, čili papričice ili limun sa majčinom dušicom, možete koristit šta god poželite.
Malo putera ostavite na sobnoj temperaturi, da se opusti. Izabrane sastojke isecite na krupnije ili sitnije (na vama je da procenite količinu, sve u zavisnosti od toga koliko jak ukus vam treba). Zatim sve izdrobite i izgnječite sa puterom, da se lepo sjedini. Špatulom smesu nanesite na mastan papir, umotajte ga u obliku kobasice, smotajte ivice na unutra i ostavite u frižideru. Tu može da stoji nekoliko meseci.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus