Pileći bujon bi uvek trebalo da imate u frižideru ili zamrzivaču. Zato napravite dovoljnu količinu, podelite u plastične posude i zamrznite, pa kada vam zatreba za neki recept uvek imate spreman. 

Sastojci za 4l:

  • 2 kg piletine
  • 1/2 glavice belog luka
  • 5 korena celera
  • 2 srednja praziluka
  • 2 srednja crna luka
  • 2 velike šargarepe
  • 3 lovorova lista
  • 3 struka svežeg ruzmarina
  • 5 strukova svežeg peršuna
  • 5 strukova sveže majčine dušice
  • 5 zrna crnog bibera
  • 6 l hladne vode

Priprema:

U veliki lonac sa debljim dnom stavite komade piletine, beli luk (izgnječen), povrće (krupno sečeno), svo bilje (iseckano) i biber. Sipajte hladnu vodu i neka prokuva, pa smanjite na krčkanje. Neka se krčka sledećih 3-4 sata, skidajte penu ako se pojavljuje, a zatim procedite bujon kroz gušću cediljku. Ostavite pola sata da se ohladi, pa stavite u frižider. Hladan bujon treba da je bistar.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs