Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama.
U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to onda jelo od piletine čini manje masnim i ponekad previše suvim.
Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće u njoj.
Uklanjanje pileće kože nije zahtevan zadatak, ako radite to na pravilan način. Potreban vam je oštar nož, daska i pile koje nije smrznuto.
U slučaju da postoje zaostala pera po koži, najpre njih odstranite, kako ne bi kasnije došla u dodir sa mesom.
Oko nogu i krila postoji deblji potkožni sloj, koji treba da se pažljivo odstrani nožem, a da se ne povredi meso pileta.
Krenite da odstranjujete sloj između kože i mesa lagano zasecajući nožem i na taj način oslobodite kožu. Upravo zbog toga pile treba da bude dobro odleđeno.
Pažljivo ponavljajte ovaj postupak sa svih strana pileta i nakon kraćeg vremena na njemu više neće biti kožice.
Nakon toga, kada je vaše pile očišćeno od kože, možete nastaviti sa daljom pripremom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus