Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučite kako da sami pravilno uklonite kožu sa pileta

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Naučite kako da sami pravilno uklonite kožu sa pileta

 Izvor: Foto: Shutterstock

Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama.

U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to onda jelo od piletine čini manje masnim i ponekad previše suvim.

Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće u njoj.

Uklanjanje pileće kože nije zahtevan zadatak, ako radite to na pravilan način. Potreban vam je oštar nož, daska i pile koje nije smrznuto.

U slučaju da postoje zaostala pera po koži, najpre njih odstranite, kako ne bi kasnije došla u dodir sa mesom.

Oko nogu i krila postoji deblji potkožni sloj, koji treba da se pažljivo odstrani nožem, a da se ne povredi meso pileta.

Krenite da odstranjujete sloj između kože i mesa lagano zasecajući nožem i na taj način oslobodite kožu. Upravo zbog toga pile treba da bude dobro odleđeno.

Pažljivo ponavljajte ovaj postupak sa svih strana pileta i nakon kraćeg vremena na njemu više neće biti kožice.

Nakon toga, kada je vaše pile očišćeno od kože, možete nastaviti sa daljom pripremom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti