Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama.
U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to onda jelo od piletine čini manje masnim i ponekad previše suvim.
Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće u njoj.
Uklanjanje pileće kože nije zahtevan zadatak, ako radite to na pravilan način. Potreban vam je oštar nož, daska i pile koje nije smrznuto.
U slučaju da postoje zaostala pera po koži, najpre njih odstranite, kako ne bi kasnije došla u dodir sa mesom.
Oko nogu i krila postoji deblji potkožni sloj, koji treba da se pažljivo odstrani nožem, a da se ne povredi meso pileta.
Krenite da odstranjujete sloj između kože i mesa lagano zasecajući nožem i na taj način oslobodite kožu. Upravo zbog toga pile treba da bude dobro odleđeno.
Pažljivo ponavljajte ovaj postupak sa svih strana pileta i nakon kraćeg vremena na njemu više neće biti kožice.
Nakon toga, kada je vaše pile očišćeno od kože, možete nastaviti sa daljom pripremom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom