Kada kuvate jaja za Uskrs ili za običan obrok, neretko je problem ljuska koja se teško skida, pa sa njom bacite i pola jajeta. Kuvarica Kejtlin Ešmur je otkrila izvrstan trik za određeni način kuvanja jaja pomoću kog ćete lako da ih ljuštite. Ukoliko vam se ovaj ne dopatne isprobajte drugi jednostavan trik da lako oljuštite kuvana jaja.
Sve što treba da uradite je da u šerpu sipate malo vode, postavite preko toga posudu sa rupicama, poput cedila, tako da ne dodiruje vodu i na kraju da poređate jaja. Poklopite šerpu i pustite da voda proključa, pa krčkajte poklopljeno 10 minuta. Ubacite šerpu pod hladnu vodu i oljuštite jaja bez problema.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom