Kada kuvate jaja za Uskrs ili za običan obrok, neretko je problem ljuska koja se teško skida, pa sa njom bacite i pola jajeta. Kuvarica Kejtlin Ešmur je otkrila izvrstan trik za određeni način kuvanja jaja pomoću kog ćete lako da ih ljuštite. Ukoliko vam se ovaj ne dopatne isprobajte drugi jednostavan trik da lako oljuštite kuvana jaja.

Sve što treba da uradite je da u šerpu sipate malo vode, postavite preko toga posudu sa rupicama, poput cedila, tako da ne dodiruje vodu i na kraju da poređate jaja. Poklopite šerpu i pustite da voda proključa, pa krčkajte poklopljeno 10 minuta. Ubacite šerpu pod hladnu vodu i oljuštite jaja bez problema.

Pročitajte kako da skuvate jaja pravilno, a da ne puknu?

BONUS VIDEO

kako skinuti boju od jaja sa prstiju Izvor:  kako skinuti boju od jaja sa prstiju

StvarUkusa