Isprobajte ova 4 trika kako biste dobili pravu, sočnu kajganu! Da biste dobili savršenu kajganu, morate znati da su nijanse u pitanju. Možda će vam biti interesantan i kulinarski savet - zašto ne treba da dodajete mleko u omlet.
Jaja nisu samo doručak, već i izbalansirano jelo koje savršeno utažuje glad i dobro je za zdravlje. Ali ne znaju svi kako da ih pravilno kuvaju ili peku.
4 trika za savršenu kajganu:
1. Svežina jaja
Obratite pažnju ne na datum pakovanja, već na datum proizvodnje. Izaberite jaja koja nisu starija od 3-4 nedelje.
2. Pravo ulje
Bolje je odustati od suncokretovog ulja. Koristite kikiriki, susamovo ili maslinovo ulje. Pogodno je i ulje semena grožđa.
3. Ne štedite ulje
Dodajte dovoljno ulja da umućena jaja ne zagore. Pre serviranja uklonite višak ulja papirnim ubrusom.
4. Priprema
Okrenite umućena jaja. Ovo će pomoći da se ravnomerno isprže. Takođe, nemojte previše zagrevati tiganj. Bolje je kuvati na minimalnoj vatri.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem