Isprobajte ova 4 trika kako biste dobili pravu, sočnu kajganu! Da biste dobili savršenu kajganu, morate znati da su nijanse u pitanju. Možda će vam biti interesantan i kulinarski savet - zašto ne treba da dodajete mleko u omlet.
Jaja nisu samo doručak, već i izbalansirano jelo koje savršeno utažuje glad i dobro je za zdravlje. Ali ne znaju svi kako da ih pravilno kuvaju ili peku.
4 trika za savršenu kajganu:
1. Svežina jaja
Obratite pažnju ne na datum pakovanja, već na datum proizvodnje. Izaberite jaja koja nisu starija od 3-4 nedelje.
2. Pravo ulje
Bolje je odustati od suncokretovog ulja. Koristite kikiriki, susamovo ili maslinovo ulje. Pogodno je i ulje semena grožđa.
3. Ne štedite ulje
Dodajte dovoljno ulja da umućena jaja ne zagore. Pre serviranja uklonite višak ulja papirnim ubrusom.
4. Priprema
Okrenite umućena jaja. Ovo će pomoći da se ravnomerno isprže. Takođe, nemojte previše zagrevati tiganj. Bolje je kuvati na minimalnoj vatri.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus