Mleko ne treba da dodajete u omlet, iako je uobičajeno da bude deo ovog jela. Danas ga profesionalni kuvari retko dodaju, iz više razloga. Možda će vas zanimati i savršen trik za domaćinski pire krompir bez putera i mleka!
Mleko utiče na ukus
Mleko maskira ukus jaja, čineći da omlet izgleda kao pire krompir. Pročitajte i koja je tajna najkremastijeg pirea. Jaja imaju bogat i delikatan ukus, koji se u potpunosti otkriva ako nije „prigušen” mlekom.
Tekstura jela
Mleko čini omlet tvrđim i gustim. Bez mleka, omlet je mekan, i pahuljast.
Boja
Mleko utiče na boju omleta. Bez mleka, omlet ima lepu žutu boju i porumeni u tiganju.
Čime zameniti mleko
- Puter daje kremast ukus omletu
- pavlaka čini omlet bogatijim i mekšim
- pavlaka za kuvanje daje omletu bogatiji ukus i kremastu teksturu
- voda čini omlet lakšim i manje kaloričnim
Da biste napravili savršen omlet, umutite jaja dok ne postanu penasta. Za kuvanje koristite tiganj sa debelim dnom i pržite na laganoj vatri.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem