Mleko ne treba da dodajete u omlet, iako je uobičajeno da bude deo ovog jela. Danas ga profesionalni kuvari retko dodaju, iz više razloga. Možda će vas zanimati i savršen trik za domaćinski pire krompir bez putera i mleka!

Mleko utiče na ukus

Mleko maskira ukus jaja, čineći da omlet izgleda kao pire krompir. Pročitajte i koja je tajna najkremastijeg pirea. Jaja imaju bogat i delikatan ukus, koji se u potpunosti otkriva ako nije „prigušen” mlekom.

Tekstura jela

Mleko čini omlet tvrđim i gustim. Bez mleka, omlet je mekan, i pahuljast.

Boja

Mleko utiče na boju omleta. Bez mleka, omlet ima lepu žutu boju i porumeni u tiganju.

Čime zameniti mleko

  • Puter daje kremast ukus omletu
  • pavlaka čini omlet bogatijim i mekšim
  • pavlaka za kuvanje daje omletu bogatiji ukus i kremastu teksturu
  • voda čini omlet lakšim i manje kaloričnim

Da biste napravili savršen omlet, umutite jaja dok ne postanu penasta. Za kuvanje koristite tiganj sa debelim dnom i pržite na laganoj vatri.

Pročitajte 6 kulinarskih saveta za studente - genijalni trikovi da uštedite, a jedete kvalitetno

BONUS VIDEO

Amtv ROBOTE, NAPRAVI MI OMLET! Vaše je samo da izaberete sastojke, a mašina sve ostalo radi sama! (VIDEO)

StvarUkusa/L.S.