Mleko ne treba da dodajete u omlet, iako je uobičajeno da bude deo ovog jela. Danas ga profesionalni kuvari retko dodaju, iz više razloga. Možda će vas zanimati i savršen trik za domaćinski pire krompir bez putera i mleka!
Mleko utiče na ukus
Mleko maskira ukus jaja, čineći da omlet izgleda kao pire krompir. Pročitajte i koja je tajna najkremastijeg pirea. Jaja imaju bogat i delikatan ukus, koji se u potpunosti otkriva ako nije „prigušen” mlekom.
Tekstura jela
Mleko čini omlet tvrđim i gustim. Bez mleka, omlet je mekan, i pahuljast.
Boja
Mleko utiče na boju omleta. Bez mleka, omlet ima lepu žutu boju i porumeni u tiganju.
Čime zameniti mleko
- Puter daje kremast ukus omletu
- pavlaka čini omlet bogatijim i mekšim
- pavlaka za kuvanje daje omletu bogatiji ukus i kremastu teksturu
- voda čini omlet lakšim i manje kaloričnim
Da biste napravili savršen omlet, umutite jaja dok ne postanu penasta. Za kuvanje koristite tiganj sa debelim dnom i pržite na laganoj vatri.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus