6 kulinarskih saveta za studente će pomoći svim osobama koje su studenti i žive same i hrane se jednolično. Možda je česta hrana studenata kupovna brza hrana ili hleb sa namazima, špagete sa kečapo i slično tome. Ako se pronalazite u tome, zaista ne mora biti tako, jer uz određene savete možete da obogatite svoj jelovnik. Možda ćete želeti da saznate i 5 klasičnih francuskih sosova za koje svako treba da zna!

Evo liste 6 zaista zgodnih kulinarskih saveta za studente koji će dobro da im posluže!

1. Smanjite troškove

Ako smatrate da su vam računi za kupovinu preveliki, polovinu nedelje izbegavajte kupovinu mesa s obzirom da je skupo, a drugu polovinu nedelje jedite jela od mesa, kada možete to da priuštite. Dobra opcija je i da delite trošove sa prijateljima. Pravite obavezne spiskove kada idete u kupovinu, kako vas ne bi povuklo da kupite nešto što vam nije neophodno. Takođe, preporučuje se da pravite nedeljne planove troškova i hrane koju ćete jesti, kako biste ostali u okviru svojih mogućnosti.

2. Izbegavajte bacanje hrane

Zamrznite deo sveže hrane. Trajaće do tri meseca i, i dalje će imati odličan ukus sve dok je zamrznuta dok je bila sveža. Ako kuvate obrok za jednu osobu, kuvajte na veliko i zamrznite ostatke. Tako ćete na najsigurniji način izbeći bacanje hrane. To je kao da pravite svoja gotova jela, ali su isplativija - i bolja za vas, jer znate šta ste koristili i šta zapravo jedete.

3. Budite samopouzdani u kuhinji

Ne brinite o svojim veštinama u kuhinji. Kuvajte zajedno sa svojim drugovima koji znaju nešto više i otkrićete da možete da pokupite savete od njih – samo budite spremni da eksperimentišete. Internet je odličan izvor za učenje tehnika kuvanja. Pogledajte besplatne video snimke, da biste stekli veštine. Ako ste potpuno neupućeni, odvojite vreme, pratite recept iz kuvarske knjige, zanemarite vreme pripreme i nemojte da se opterećujete ako vaše jelo ne izgleda kao na slici. Možda će vas i zanimati osnovne kulinarske tehnike.

4. Uvek imajte osnovne namirnice u kući

Uverite se da uvek imate osnovne namirnice u kući, na primer konzerviranu hranu u svom ormaru. Jeftine osnovne namirnice, kao što su testenina i pirinač, mogu dugo da traju i da posluže ako upadnete u novčanu stisku. Čak i te osnovne namirnice možete da podignete na novi nivo uz odgovarajuće začine. Iseckajte paradajz, dobro začinite i dobićete odličnu jeftinu bazu za gomilu jela fantastičnog ukusa. Samo se pobrinite da imate dovoljno bilja i začina da napravite jednostavna jela.
Mahunarke, hleb i jaja su takođe nešto što je dobro uvek imati u kući. Lako je sastaviti omlet kao jeftin obrok - i spreman je za nekoliko minuta.

5. Čuvajte zdravlje

Ukoliko želite da jedete ribu, a znate da je sveža riba izuzetno skupa, kupujte smrznutu ribu i pristupačniju. Budite umereni u onome što jedete i izbegavajte brzu hranu i slatkiše. Sendvič koji ste napravili sami kod kuće će biti manje štetan i jeftiniji od pekare, pa ćete tako i da uštedite. Koliko god da nemate novca, bar se potrudite da od hrane koju imate pravite raznovrstan plan jela tokom nedelje. Svakako, oslonite se na povrće i nećete pogrešiti.

6. Jedina kuhinjska oprema koja vam je potrebna

  • Daska za seckanje
  • Set od tri noža - mali nož za pripremu povrća, kuvarski nož i veliki nož sa nazubljenom ivicom
  • Nekoliko šerpi različite veličine
  • Dve jeftine drvene kutlače
  • Pribor za jelo

Pročitajte i šta da radite ako nemate jaja - 6 savršenih zamena!

BONUS VIDEO

KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu! Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.