Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojka. Priprema deluje poprilično jednostavno, ali to ne znači da će vam uspeti svaki put. Bez obzira što treba samo da umutite sastojke, a onda i da ih pržite, morate da znate pravi odnos. Kako bi vam palačinke uvek uspevale, bitno je da znate koliko jaja ili brašna morate da dodate.
Za jaja smo vam već pisali, a sada saznajte koja je prava količina brašna koja se dodaje.
Pre nego što dodate brašno u smesu, potrebno je da ga prosejete. Ovo pravilo važi za sve vrste testa, a posebno za palačinke. Prosejano brašno stvar manje grudvica, a osim toga palačinke će biti vazdušastije. Takođe, pre nego što krenete da pržite palačinke ostavite testo da malo odstoji.
Pročitajte i ovo: Slana torta sa palačinkama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus