Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ZNATE KOLIKO JAJA SE DODAJE U SMESU ZA PALAČINKE: Savet zlata vredan, a saznajte i kako se sipa brašno

Pomoću ovih saveta ne postoji šansa da palačinke ne uspeju.

 Koliko se jaja dodaje u smesu za palačinke Izvor: Shutterstock

Kada pogledate sastojke, pomislite kako palačinke nije teško spremiti. Samo ih umutite, a onda pržite u tiganju. Ali, nije sve tako jednostavno. Često se dešavalo dasmesa za palačinke nije dobra i da one ne uspeju. Takođe, ako uspeju nisu prozračne i mekane. Pa, u čemu je onda tajna? Morate da vodite računa o količini i kvalitetu pojedinih sastojka. U nastavku teksta pročitajte na šta posebno treba da obratite pažnju, a najbitnija stavka su svakako jaja. 

Кoliko jaja dodati u testo?

Oni koji tek počinju da kuvaju, veruju da što više jaja stave u smesu da će ona biti bolja. Ali, to samo kvari ukus i na kraju ćete dobiti palačinke koje su gumene. Znači, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. A kako da znate koja je količina odgovarajuća? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.

Na šta još treba da obratite pažnju

Ono što je još bitno, ako želite mekane i ukusne palačinke, jeste koliko brašna dodajte u smesu. Ako koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

EvGenije

Nikad nemojte dodavati jogurt u smesu za palačinke jer će vam se testo lepiti za tavu. Ako baš želite, onda dodajte viš jaja ili prašak za pecivo.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti