Kada pogledate sastojke, pomislite kako palačinke nije teško spremiti. Samo ih umutite, a onda pržite u tiganju. Ali, nije sve tako jednostavno. Često se dešavalo dasmesa za palačinke nije dobra i da one ne uspeju. Takođe, ako uspeju nisu prozračne i mekane. Pa, u čemu je onda tajna? Morate da vodite računa o količini i kvalitetu pojedinih sastojka. U nastavku teksta pročitajte na šta posebno treba da obratite pažnju, a najbitnija stavka su svakako jaja. 

Кoliko jaja dodati u testo?

Oni koji tek počinju da kuvaju, veruju da što više jaja stave u smesu da će ona biti bolja. Ali, to samo kvari ukus i na kraju ćete dobiti palačinke koje su gumene. Znači, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. A kako da znate koja je količina odgovarajuća? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.

Na šta još treba da obratite pažnju

Ono što je još bitno, ako želite mekane i ukusne palačinke, jeste koliko brašna dodajte u smesu. Ako koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE