Oni koji tek počinju da kuvaju često za savete pitaju mame, bake ili neke prijateljice koje su već iskusne kuvarice. Ali, svaka ima neki svoj način na koji priprema jela, a postoje neke "cake" za koje čak i najiskusnije domaćice nisu sigurne kako treba da urade. Jedan od tih primera je i u kojim situacijama treba prosejati brašno.
Brašno je upravo onaj sastojak koji je, bez preterivanja, prisutan u većini recepata, od palačinki do vrhunskih umaka, a evo šta kažu profesionalni kuvari.
Prosejati ili ne
Što se tiče pripreme sosova, profesionalni kuvari kažu da prosejavanje brašna ovde ne igra ulogu.
Ali što se tiče pripreme testa, bilo za slatka ili slana peciva, hleb, palačinke... najbolje je da prosejte brašno. Dobijeno jelo od testa će tako biti vazdušastije, stoje i druge tajne. Osim toga, ako brašno nije najsvežije, onda će propuštanjem kroz sito, mešenje testa bez grudvica, svakako biti lakše i brže.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus