Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI BRAŠNO TREBA DA SE PROSEJE PRE DODAVANJA U TESTO ILI SOS: Čak i iskusne domaćice prave ove greške

U nastavku teksta saznajte u kojim situacijama brašno treba da se proseje, a u kojima ne.

 Da li brašno treba da se proseje Izvor: Shutterstock

Oni koji tek počinju da kuvaju često za savete pitaju mame, bake ili neke prijateljice koje su već iskusne kuvarice. Ali, svaka ima neki svoj način na koji priprema jela, a postoje neke "cake" za koje čak i najiskusnije domaćice nisu sigurne kako treba da urade. Jedan od tih primera je i u kojim situacijama treba prosejati brašno.

Brašno je upravo onaj sastojak koji je, bez preterivanja, prisutan u većini recepata, od palačinki do vrhunskih umaka, a evo šta kažu profesionalni kuvari. 

Prosejati ili ne

Što se tiče pripreme sosova, profesionalni kuvari kažu da prosejavanje brašna ovde ne igra ulogu.

Ali što se tiče pripreme testa, bilo za slatka ili slana peciva, hleb, palačinke... najbolje je da prosejte brašno. Dobijeno jelo od testa će tako biti vazdušastije, stoje i druge tajne. Osim toga, ako brašno nije najsvežije, onda će propuštanjem kroz sito, mešenje testa bez grudvica, svakako biti lakše i brže.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti