Recepata sa mlevenim mesom ima puno, a najčešće se spremaju pljeskavice, ćufte ili faširane šnicle. Svaka domaćica dodaje neki sastojak za koji misli da će meso učiniti sočnijim, ali trik je vrlo jednostavan. Dodajte u njih bujon i šta god budete pravili od mlevenog mesa biće sočno i aromatično. Ako nemate spreman bujon, nemojte da ga menjate vodom, nego ga napravite na brzinu. Pomešajte vrelu vodu sa kockom supe i kada se potpuno rastvori bujon je spreman.
Evo kako se koristi ovaj praktičan dodatak jelima.U mleveno meso koje ste začinili sipajte bujon (1 šolja na 1 kg mlevenog mesa) i dobro sjedinite. Nakon toga pokrijte posudu providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 30-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem