Recepata sa mlevenim mesom ima puno, a najčešće se spremaju pljeskavice, ćufte ili faširane šnicle. Svaka domaćica dodaje neki sastojak za koji misli da će meso učiniti sočnijim, ali trik je vrlo jednostavan. Dodajte u njih bujon i šta god budete pravili od mlevenog mesa biće sočno i aromatično. Ako nemate spreman bujon, nemojte da ga menjate vodom, nego ga napravite na brzinu. Pomešajte vrelu vodu sa kockom supe i kada se potpuno rastvori bujon je spreman.
Evo kako se koristi ovaj praktičan dodatak jelima.U mleveno meso koje ste začinili sipajte bujon (1 šolja na 1 kg mlevenog mesa) i dobro sjedinite. Nakon toga pokrijte posudu providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 30-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus