Pica je možda najpoznatije italijansko jelo, a zbog svoje popularnosti, ljudi su počeli da prave i slatke verzije. Ako ste ljubitelj originalne pice, onda je najbolje da je napravite kako treba. Umesite testo za picu, a nafilujte je sirom, šunkom, pelatom, maslinama i pečurkama. Italijanski pica majstori će vam pozavideti na veštinama, a za pripremu su potrebni osnovni sastojci koje svaka domaćica ima. Nema nikakve tajne, samo je bitno da lepo umesite testo i da ne preterujete sa brašnom.
- Sastojci:
- 200 ml tople vode
- 1,5 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1,5 kašičica suvog kvasca
- 300 g brašna
- 2 kašike ulja
Priprema:
U toplu vodu dodajte šećer i kvasac, pa promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Pokrijte posudu i sačekajte da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Zato dodajte ulje, prosejano brašno i so. Umesite elastično testo, pa stavite u nauljenu posudu i pokrijte. Ostavite da nadođe nekih 30-40 minuta. Dobijeno testo podelite na 2 dela, pa razvucite krug debljine koja vama odgovra. Filujte po želji i pecite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem