Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE TESTO ZA PICU: Tajna savršene podloge je u jednom sastojku

Evo kako da napravite najbolje testo za picu.

 Kako se pravi testo za picu Izvor: Shutterstock

Retko ko može da odoli italijanskom specijalitetu koje je osvojilo ceo svet - pici. Iako je veoma važno koje namirnice i u kojoj meri stavljate na picu, jedna stvar je ipak važnija, a to je testo. 

Svi znamo da je testo zapravo najbolji i najvažniji deo pice, a da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti sa jednim sastojkom koji svi uvek imamo u fružideru. 

Reč je o jogurtu. Pomoću ove namirnice vaše testo za picu će biti savršeno. Zato smo za vas pripremili recept za testo sa jogurtom, a rezultat će vas oduševiti.

Najbolje bi bilo da ukoliko imate vremena, zamesite testo i ostavite ga da odstoji u frižideru celu noć.

Sastojci:

  • 250 ml jogurta
  • 600 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 100 ml ulja
  • 50 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

U manju šerpu ili džezvu sipajte jogurt, pa ga zagrejte tako da bude mlak. Sklonite posudu sa ringle, pa jogurt sipajte u posudu zajedno sa kvascem, šećerom, vodom i jednom kašikom brašna. Sve pomešajte i ostavite da se kvasac aktivira 15 minuta. Prekrijte posudu krpom ili aluminijumskom folijom. Kada kvasac naraste, dodajte ulje i so, pomešajte, a onda malo po malo dodajte brašno. Umesite testo, da bude takvo da se odvaja od zidova posude. Oblikujte testo u pogaču i ostavite pola sata da odstoji u posudi, prekriveno krpom. Nakon toga testo se spremno možete ga razvući oglagijom i poređati sastojke za picu. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti