Pica je svima omiljeno jelo, a ako vam se često desi da vam preostane hleba nemojte ga bacati iskoristite ga umesto podloge. Jednostavno i brzo ćete dobiti doručak ili večeru, a i nećete bacati hranu. Ukućani će posebno biti oduševljeni ovim jelom.
Sastojci:
- 12 kriški starog hleba
- 200 g kačkavalja
- 100 g šunke
- 100 g slanine
- 100 g šampinjona
- 4 kašike kečapa ili pelata
- 2 jajeta
- 1 čaša pavlake
- masline
- origano
Priprema:
U veći pleh koji ste prethodno podmazali sa malo ulja ili margarina, poređajte hleb. Umutite cela jaja sa pavlakom i time premažite hleb, pa preko stavite kečap. Odozgo poređajte šunku, slaninicu i pečurke, pa preko svega narendajte kačkavalj. Po želji stavite masline i origano. Pecite na 200 C nekih 20-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem