Pica je svima omiljeno jelo, a ako vam se često desi da vam preostane hleba nemojte ga bacati iskoristite ga umesto podloge. Jednostavno i brzo ćete dobiti doručak ili večeru, a i nećete bacati hranu. Ukućani će posebno biti oduševljeni ovim jelom. 

Sastojci:

  • 12 kriški starog hleba
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • 100 g slanine
  • 100 g šampinjona
  • 4 kašike kečapa ili pelata
  • 2 jajeta
  • 1 čaša pavlake
  • masline
  • origano

Priprema:

U veći pleh koji ste prethodno podmazali sa malo ulja ili margarina, poređajte hleb. Umutite cela jaja sa pavlakom i time premažite hleb, pa preko stavite kečap. Odozgo poređajte šunku, slaninicu i pečurke, pa preko svega narendajte kačkavalj. Po želji stavite masline i origano. Pecite na 200 C nekih 20-ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa