Svi vole picu, ipak ona pravljena kod kuće ima posebnu čar. Pogotovo što možete da se igrate sa sastojcima kojima ćete je filovati. Donosimo vam recept za picu za koju ne morate da palite rernu, sve se sprema u tiganju. Brza večera kojoj će se obradovati svi ukućani.
Sastojci:
- 160 ml toplog mleka
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- so
- masline
- mocarela
- pasirani paradajz
- origano
Priprema:
U posudu ulijte mleko, dodajte maslinovo ulje, brašno, malo soli i prašak za pecivo, pa sve lagajno mešajte da dobijete testo. Možete dodati malo origana za bolju aromu. Umesite rukama da dobijete glatku smesu. Podelite na dva dela, potom razvucite oklagijom na prečnik koji odgovara vašem tiganju. Pecite prvo sa obe strane dok ne dobije zlatastu koricu. Smanjite vatru, pa testo premažite paradajzom i dodajte sastojke kao za picu po želji. Sir, šunku, masline pečurke... Poklopite i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne istopi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus