Svi vole picu, ipak ona pravljena kod kuće ima posebnu čar. Pogotovo što možete da se igrate sa sastojcima kojima ćete je filovati. Donosimo vam recept za picu za koju ne morate da palite rernu, sve se sprema u tiganju. Brza večera kojoj će se obradovati svi ukućani.

Sastojci:

  • 160 ml toplog mleka
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 250 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • so
  • masline
  • mocarela
  • pasirani paradajz
  • origano

Priprema:

U posudu ulijte mleko, dodajte maslinovo ulje, brašno, malo soli i prašak za pecivo, pa sve lagajno mešajte da dobijete testo. Možete dodati malo origana za bolju aromu. Umesite rukama da dobijete glatku smesu. Podelite na dva dela, potom razvucite oklagijom na prečnik koji odgovara vašem tiganju. Pecite prvo sa obe strane dok ne dobije zlatastu koricu. Smanjite vatru, pa testo premažite paradajzom i dodajte sastojke kao za picu po želji. Sir, šunku, masline pečurke... Poklopite i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne istopi.

Izvor: Stvar ukusa