Italijansku kuhinju svi obožavamo jer je poznata po pastama, pici, lazanjama... Sada i vi postanite majstor za pripremu pice tako što ćete napraviti savršeno testo. Dodatke možete da stavljate po vašoj želji, a mi smo vam u pripremi predložili šta možete da probate. Brzo i lako se pravi, a od ove količine testa dobićete 8 manjih pica.
Sastojci:
- 180 g brašna od durum pšenice
- 180 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- origano
- 250 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna, pa dodajte so, šećer i origano. Promešajte i sipajte kvasac. Dodajte vodu i ulje, pa umesite testo. Opet malo nauljite testo i pokrijte, pa ostavite da odmara sat vremena. Premesite testo i podelite na 8 delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte i ostavite 10-15 minuta.
Razvucite prstima kako biste dobili tanje krugove. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pomešajte pelat, kašiku maslonovog ulja i sipajte malo origana. Dobijenom smesom premažite testo. Preko stavite malo rendanog sira i mlevenog mesa ili šunke. Stavite masline i pospite origanom. Pecite na 250°C oko 15 minuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom