Italijansku kuhinju svi obožavamo jer je poznata po pastama, pici, lazanjama... Sada i vi postanite majstor za pripremu pice tako što ćete napraviti savršeno testo. Dodatke možete da stavljate po vašoj želji, a mi smo vam u pripremi predložili šta možete da probate. Brzo i lako se pravi, a od ove količine testa dobićete 8 manjih pica.  

Sastojci:

  • 180 g brašna od durum pšenice 
  • 180 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • origano
  • 250 ml tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte obe vrste brašna, pa dodajte so, šećer i origano. Promešajte i sipajte kvasac. Dodajte vodu i ulje, pa umesite testo. Opet malo nauljite testo i pokrijte, pa ostavite da odmara sat vremena. Premesite testo i podelite na 8 delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte i ostavite 10-15 minuta. 

Razvucite prstima kako biste dobili tanje krugove. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pomešajte pelat, kašiku maslonovog ulja i sipajte malo origana. Dobijenom smesom premažite testo. Preko stavite malo rendanog sira i mlevenog mesa ili šunke. Stavite masline i pospite origanom. Pecite na 250°C oko 15 minuta.