Italijansku kuhinju svi obožavamo jer je poznata po pastama, pici, lazanjama... Sada i vi postanite majstor za pripremu pice tako što ćete napraviti savršeno testo. Dodatke možete da stavljate po vašoj želji, a mi smo vam u pripremi predložili šta možete da probate. Brzo i lako se pravi, a od ove količine testa dobićete 8 manjih pica.
Sastojci:
- 180 g brašna od durum pšenice
- 180 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- origano
- 250 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna, pa dodajte so, šećer i origano. Promešajte i sipajte kvasac. Dodajte vodu i ulje, pa umesite testo. Opet malo nauljite testo i pokrijte, pa ostavite da odmara sat vremena. Premesite testo i podelite na 8 delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte i ostavite 10-15 minuta.
Razvucite prstima kako biste dobili tanje krugove. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pomešajte pelat, kašiku maslonovog ulja i sipajte malo origana. Dobijenom smesom premažite testo. Preko stavite malo rendanog sira i mlevenog mesa ili šunke. Stavite masline i pospite origanom. Pecite na 250°C oko 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus