Ponekad je teško naći dobar recept za karfiol jer mnogi ne vole ovo zdravo povrće, ali je on odličan sastojak u brzim jelima kao što je pasta. Slatkasti ukus karfiola lepo se slaže sa jačim aromama kao što je slanina, pa će ova testenina zadovoljiti i najveće gurmane. Na vrh se stavlja sastojak koji Italijani obožavaju!

Sastojci:

  • 200 grama karfiola
  • 400 grama suve testenine
  • 50 grama suve slanine
  • 400 mililitara pavlake za kuvanje
  • Prezle
  • Dva čena belog luka
  • Peršun
  • Crni biber
  • So

Priprema:

Karfiol blanširajte u slanoj vodi, testeninu obarite po uputstvu sa pakovanja, da bude al dente.

U tiganju propržite najpre prezle sa sitno seckanim belim lukom, pa ih izvadite u činiju i u istom tiganju propržite slaninicu. Dodajte karfiol razdvojen na cvetiće, malo propržite pa zalijte pavlakom za kuvanje. Dobro začinite crnim biberom, pospite prezlama i peršunom i poslužite toplo.