Ako  vodite računa o figuri, ovo je idealno jelo za vas! Čorba od karfiola će vas savršeno ugrejati u hladnim zimskim danima, obiluje zdravim sastojcima, a praktično uopšte ne goji

Bonus je i što se priprema za manje od pola sata!

Sastojci:

  • 1 kg karfiola
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 60 g putera
  • 2 grančice majčine dušice
  • 100 g crnog luka 
  • 4 čena belog luka
  • 5 dcl pavlake
  • 5 dcl vode
  • so
  • beli biber u prahu

Priprema:

Operite karfiol i podelite ga na cvetove. U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte puter i istopite. U rastopljeno dodajte majčinu dušicu, sitno seckan crni i beli luk, dinstajte 5 minuta. Umešajte pripremljene cvetove karfiola i pržite na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte pavlaku i vodu i kuvajte dok povrće ne omekša. Čorbu usitnite u blenderu uz dodatak soli, ulja i mlevenog belog bibera, dok se ne dobije kremasta smesa. Sipajte čorbu u činiju, a preko dekorišite cvetovima karfila i, po želji, pospite peršunom.