Ako vodite računa o figuri, ovo je idealno jelo za vas! Čorba od karfiola će vas savršeno ugrejati u hladnim zimskim danima, obiluje zdravim sastojcima, a praktično uopšte ne goji.
Bonus je i što se priprema za manje od pola sata!
Sastojci:
- 1 kg karfiola
- 60 ml maslinovog ulja
- 60 g putera
- 2 grančice majčine dušice
- 100 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 dcl pavlake
- 5 dcl vode
- so
- beli biber u prahu
Priprema:
Operite karfiol i podelite ga na cvetove. U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte puter i istopite. U rastopljeno dodajte majčinu dušicu, sitno seckan crni i beli luk, dinstajte 5 minuta. Umešajte pripremljene cvetove karfiola i pržite na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte pavlaku i vodu i kuvajte dok povrće ne omekša. Čorbu usitnite u blenderu uz dodatak soli, ulja i mlevenog belog bibera, dok se ne dobije kremasta smesa. Sipajte čorbu u činiju, a preko dekorišite cvetovima karfila i, po želji, pospite peršunom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus