Obzirom da sada više nego ikada treba da ojačamo imuni sistem, naša preporuka je ova topla pileća čorba puna proteina i vitamina. Puna je povrća i mesa, okrepiće vas u ovim hladnim danima. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 300g graška
  • 3 krompira
  • 1 paškanat
  • ulje
  • 2 bataka sa karabatakom
  • 2 l vode
  • so, biber, biljni začin, peršun
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa

Priprema:

Na nižoj temepraturi izdinstajte sitno iseckani luk, šargarepu, so i paškanat. Dodajte grašak i dinstajte 5 minuta. Dodajte iseckani krompir, biber i batake, pa sipajte 2 l vode. Kuvajte na jačoj temperaturi, dok čorba ne provri. Kada se pojavi pena, sklonite je. Smanjite temperaturu i kuvajte još 40 minuta. Nakon toga izvadite meso i ostavite ga da se malo prohladi. U večoj činiji sjedinite kiselu pavlaku, senf i žumance. Čorbu sklonite sa šporeta.

Sipajte nekoliko kutlača čorbe u umućenu pavlaku, dobro promešajte, pa vratite u vruću čorbu. Meso očistite od kostiju, kožice i žilica pa isecite na kockice. Dodajte u čorbu meso i iseckani peršun. Promešajte, pa probajte. Po ukusu dodatno začinite čorbu.

Izvor: Cooking.rs

Način prpreme pogledajte u videu