Obzirom da sada više nego ikada treba da ojačamo imuni sistem, naša preporuka je ova topla pileća čorba puna proteina i vitamina. Puna je povrća i mesa, okrepiće vas u ovim hladnim danima. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 300g graška
- 3 krompira
- 1 paškanat
- ulje
- 2 bataka sa karabatakom
- 2 l vode
- so, biber, biljni začin, peršun
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Na nižoj temepraturi izdinstajte sitno iseckani luk, šargarepu, so i paškanat. Dodajte grašak i dinstajte 5 minuta. Dodajte iseckani krompir, biber i batake, pa sipajte 2 l vode. Kuvajte na jačoj temperaturi, dok čorba ne provri. Kada se pojavi pena, sklonite je. Smanjite temperaturu i kuvajte još 40 minuta. Nakon toga izvadite meso i ostavite ga da se malo prohladi. U večoj činiji sjedinite kiselu pavlaku, senf i žumance. Čorbu sklonite sa šporeta.
Sipajte nekoliko kutlača čorbe u umućenu pavlaku, dobro promešajte, pa vratite u vruću čorbu. Meso očistite od kostiju, kožice i žilica pa isecite na kockice. Dodajte u čorbu meso i iseckani peršun. Promešajte, pa probajte. Po ukusu dodatno začinite čorbu.
Izvor: Cooking.rs
Način prpreme pogledajte u videu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem