Nema pečenja ali zato ima ganaš od bele, mlečne i crne čokolade koji su posloženi na jednoj finoj kakao keks korici. Sprema se lako kao i svaki tart tog tipa i relativno brzo. Relativno jer mora čovek da bude strpljiv i da sačeka da se svaki sloj stegne pre nego što se stavi sledeći ali definitivno vredi probati.
Sastojci:
Korica:
- 200g mlevenog keksa
- 80g istopljenog putera
- 1 kašika kakao praha
- 4 kašike mleka
Beli ganaš:
- 120g bele čokolade
- 50ml slatke pavlake
Mlečni ganaš:
- 120g mlečne čokolade
- 50ml slatke pavlake
Crni ganaš:
- 70g crne čokolade
- 70ml slatke pavlake
- 30g putera
Priprema:
Za koricu pomešati keks i kakao, zatim umešati puter i na kraju mleko. Mleko dodati postepeno i po potrebi dodati još. Smesu utapkati u tart kalup sa odvojivim dnom prečnika 20cm i odložiti u frižider. Svaki ganaš sloj se pravi na isti način, prvo se pravi beli, zatim mlečni i na kraju crni. Za ganaš zagrejati slatku pavlaku da bude vruća, skoro do ključanja, ona se prelije preko usitnjene čokolade i tako neka stoji 1-2 minuta. Zatim se promeša žicom da se sve lepo sjedini i ganaš je gotov. Beli ganaš rasporediti na korici i odložiti u frižider na najmanje pola sata. Nakon toga se na isti način pravi mlečni i opet se odloži u frižider na najmanje pola sata. Na kraju se pravi crni, opet na isti način samo što se sa slatkom pavlakom greje i puter. Tart ostaje u frižideru najmanje 3h, idealno preko noći.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus