Maline se odlično slažu uz čokoladu, bilo da je crna ili bela, još ako tome dodate i plazmu savršen ukus je zagarantovan. Ukoliko do sada niste pravili tart sada je prilika da probate. Možda vam deluje komplikovane, ali verujte nam uspeva svima. Samo pratite upustva.

Ako ste pre za nešto laganije probajte tart sa jabukama.

Sastojci:

Korica:

  • 130g mlevene plazme
  • 50g mlevenog pečenog lešnika
  • 70g istopljenog putera
  • 50g istopljene bele čokolad
  •  2 kašike mleka po potrebi

Ganaš:

  • 200g bele čokolade
  • 80ml slatke pavlake
  • 50g putera
  • nekoliko malina

Još: sve moguće dekoracije po ukusu i želji

Priprema:

Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti ih u tart kalup sa odvojivim dnom prečnika 20cm. Odložiti u frižider. Maline preseći na pola i poređati i po korici. Nemojte previše gusto ređati maline da bi ganaš mogao lepo da se rasporedi.
Za ganaš usitniti belu čokoladu. Slatku pavlaku zagrejati sa puterom i grejati tik pre nego što krene da ključa. Slatku pavlaku prelijete preko čokolade i ostavite da stoji par minuta. Dobro promešate i ganaš je gotov. Druga opcija je da sve sastojke za ganaš stavite u mikrotalasnu i na svakih 30sekundi promešate.
Ganaš rasporedite preko malina i odložite tart u frižider na najmanje 1h. Nakon toga dekoracija po želji i degustacija.

Izvor: Slatka domaćica