Torta sa malinama i plazmom je brz, jednostavan i lagan desert. Pravi se za 5 minuta, a sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i ostavite preko noći da se ohladi u frižideru. Ledena poslastica od voća biće vaš prvi izbor kada su vrućine, zato ne propustite sezonu malina i napravite savršenu tortu koju možete da poslužite u svim prilikama.
Ovu tortu ne čini samo ukus obaveznom na svakoj trpezi, već i to što vam treba samo 5 sastojaka, od kojih je jedan plazma - najomiljeniji keks svih generacija.
Sastojci:
- 350 g malina (višanja, jagoda, šumskog voća…)
- 50-100 g šećera u prahu
- 190 g kisele pavlake
- 500 ml slatke pavlake
- 240 g mlevene plazme
Za dekoraciju:
- 100 g šlag krema
- 200 ml hladnog mleka/vode
Priprema:
Kalup obložite providnom folijom. Maline, šećer u prahu i kiselu pavlaku umutite. Postepeno dodajte plazmu i mešajte. Umutite slatku pavlaku, pa sjedinite sa malinama. Sipajte fil u kalup, zatvorite providnom folijom, a zatim ostavite u frižideru preko noći. Umutite šlag kremu sa vodom ili mlekom, pa dekorišite kolač po želji.
Izvor: cooking.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Rum kasato slavski kolači koji se ne peku
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke