Torta sa malinama i plazmom je brz, jednostavan i lagan desert. Pravi se za 5 minuta, a sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i ostavite preko noći da se ohladi u frižideru. Ledena poslastica od voća biće vaš prvi izbor kada su vrućine, zato ne propustite sezonu malina i napravite savršenu tortu koju možete da poslužite u svim prilikama.
Ovu tortu ne čini samo ukus obaveznom na svakoj trpezi, već i to što vam treba samo 5 sastojaka, od kojih je jedan plazma - najomiljeniji keks svih generacija.
Sastojci:
- 350 g malina (višanja, jagoda, šumskog voća…)
- 50-100 g šećera u prahu
- 190 g kisele pavlake
- 500 ml slatke pavlake
- 240 g mlevene plazme
Za dekoraciju:
- 100 g šlag krema
- 200 ml hladnog mleka/vode
Priprema:
Kalup obložite providnom folijom. Maline, šećer u prahu i kiselu pavlaku umutite. Postepeno dodajte plazmu i mešajte. Umutite slatku pavlaku, pa sjedinite sa malinama. Sipajte fil u kalup, zatvorite providnom folijom, a zatim ostavite u frižideru preko noći. Umutite šlag kremu sa vodom ili mlekom, pa dekorišite kolač po želji.
Izvor: cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus