Da li volite štrudlu sa makom? Ako je mak i vama jedan od omiljenih sastojaka kolača, sada ga možete probati u novoj i neverovatnoj kombinaciji ukusa. Ovaj slatkiš vam nudi peskastu strukturu i ukus maka, a unutra je fil od limuna koji je idealan kremasti užitak za letnje dane.
Posebnu slast kolaču daje bela čokolada koja se, verovali ili ne, fantastično spaja sa kiselkastim ukusom limuna. Ove kolačiće možete spremati za slavlja, ali i kao užinu uz kafu. Svaki od njih biće zalogaj za pamćenje.
Sastojci:
- 200 g bele čokolade
- 3 kašike slatke pavlake
- 40 g maka
Za fil:
- 2 jajeta
- kora od 1 limuna
- sok od 2 limuna
- 50 g šećera
- 1 kašičica skrob
- 80 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte skrob, koricu limuna i sok od limuna. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte providnom folijom i lepo ušuškajte, pa ohladite. Čokoladu otopite na pari sa slatkom pavlakom, pa dodajte mak i promešajte. Uzmite silkonski kalup i sipajte smesu u njega i po ivicama razvucite. Stavite u zamrzivač na 5 minuta. Zatim preko sipajte fil. Zatim stavite u zamrzivač na 35-40 minuta. Preko stavite još jedan sloj bele čokolade sa makom. Opet stavite u zamrzivač na 5-7 minuta.
Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji:
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem