Kada mekani biskvit od jaja, šećera i brašna koji se topi u ustima premažete filom od krem sira i šećera u prahu, pa još dodate i breskve dobijete osvežavajući rolat kojem niko ne može da odoli. Možete da koristite voće po izboru, a ako želite fil možete da napravite od pudinga od vanile i slatke pavlake. Prvo skuvate puding, pa dodate umućenu slatku pavlaku i promešate. Tom smesom možete da premažete biskvit, ali je onda malo komplikovanija priprema. 

Još jedan predlog kako kako možete da služite ovaj divan rolat je sladoledom po izboru.  

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 180 g šećera 
  • 120 g brašna 
  • 500 g krem sira 
  • 150 g konzerviranih bresaka 
  • 150 g šećera u prahu 
  • 10 g vanilin šećera 

Još:

  • 20 g šećera u prahu
  • 50 g čokolade 

Priprema:

Umutite 5 jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno i promešajte. Sipajte na pleh obložen pek papriom. Pecite u rerni na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte krem sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Premažite biskvit dobijenom smesom. Preko stavite iseckane breskve i urolajte. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite šećerom u prahu i istopljenom čokoladom. 

Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji:

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes Rolat sa breskavama

 Izvor: stvarukusa.rs