Kada mekani biskvit od jaja, šećera i brašna koji se topi u ustima premažete filom od krem sira i šećera u prahu, pa još dodate i breskve dobijete osvežavajući rolat kojem niko ne može da odoli. Možete da koristite voće po izboru, a ako želite fil možete da napravite od pudinga od vanile i slatke pavlake. Prvo skuvate puding, pa dodate umućenu slatku pavlaku i promešate. Tom smesom možete da premažete biskvit, ali je onda malo komplikovanija priprema.
Još jedan predlog kako kako možete da služite ovaj divan rolat je sladoledom po izboru.
Sastojci:
- 5 jaja
- 180 g šećera
- 120 g brašna
- 500 g krem sira
- 150 g konzerviranih bresaka
- 150 g šećera u prahu
- 10 g vanilin šećera
Još:
- 20 g šećera u prahu
- 50 g čokolade
Priprema:
Umutite 5 jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno i promešajte. Sipajte na pleh obložen pek papriom. Pecite u rerni na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte krem sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Premažite biskvit dobijenom smesom. Preko stavite iseckane breskve i urolajte. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite šećerom u prahu i istopljenom čokoladom.
Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji:
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno