Čak i ako ste početnica u kuhinji ili mislite da vam pravljenje slatkih peciva ne ide od ruke, sa ovim receptom ćete uspeti. Toliko je lako da će vas ohrabriti da počnete sve da spremate. Možete da služite za doručak ili večeru ili kao posluženje kada vam dođu gosti.
Za premazivanje možete da koristite namaz po želji. A ako ne želite da ih pržite možete ih jednostavno kad odstoje premazati mlekom, pa staviti na pleh obložen pek papirom i peći nekih 12-15 minuta.
Sastojci:
- 120 ml toplog mleka
- 1 kašika šećera
- 2 g suvog kvasca
- 15 g istopljenog putera, neslanog
- 200 g brašna
- 1/4 kašičice soli
- puter od kikirikija (može i nutela, eurokrem, džem)
Priprema:
Pomešajte mleko, kvasac i šećer. Posle 5 minuta dodajte brašno i so. Malo sjedinite, pa dodajte puter. Umesite testo. Pokrijte ga i ostavite da odmori 10 minuta. Malo premesite, pa testo razvucite na nauljenoj površini u obliku pravouganika dimenzija 18x35 cm. Premažite testo namazom po želji, ali ostavite malo pri vrhu. Taj deo koji niste namazali oklagijom još malo razvucite i urolajte. Isecite krugove jednake veličine. Pokrijte i ostavite sat vremena. Tiganj malo nauljite i pržite pecivo poklopljeno po 2 minuta sa obe strane na srednjoj temperaturi. Zatim skinite poklopac, pa okrenite pecivo još par puta da dobije boju. Ne treba vam više od 2-3 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus