Mekani biskvit koji podseća na patišpanj, preko puding od vanile i sezonsko voće čine ovaj kolač savršenim. Njegova lagana priprema je samo dodatni plus. Kada se pitate kako možete da impresionirate goste ili ukućane onda je voćni kolač koji izgleda fenomenalno, a takvog je i ukusa pravo rešenje. 

Uz njega možete da poslužite i sok od nane, koji će upotpuniti svežinu kolača.  

Sastojci:

Za biskvit:

  • 200 g putera 
  • 150 g šećera 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 5 jaja 
  • 250 g brašna 
  • 8 g praška za pecivo

Za fil:

  • 120 g pudinga od vanile 
  • 120 g šećera 
  • 1 l mleka 
  • 400 g pavlake 

Još:

  • 500 g jagoda 
  • 150 g borovnice
  • 200 g malina 
  • 5 listova nane 
  • 40 g želatina sa ukusom jagode 
  • 300 ml vode 

Priprema:

Puter sobne temperature, šećer i vanilin šećer umutite. Dodajete jaja, brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Sipajte u kalup dimenzija 28x30 cm obložen pek papirom. Poravnajte i pecite u rerni na 180°C nekih 25 minuta. 
Pomešajte šećer, puding i mleko i promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Sipajte pavlaku i sjedinite, pa prelijte preko biskvita. Stavite u frižider na 20 minuta. Voće isecite, pa poređajte preko zajedno sa listovima nane. 
Želatin i vodu pomešajte, pa stavite da se kuva. Prelijte preko, pa kolač stavite u frižider na sat vremena.  

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs