Mekani biskvit koji podseća na patišpanj, preko puding od vanile i sezonsko voće čine ovaj kolač savršenim. Njegova lagana priprema je samo dodatni plus. Kada se pitate kako možete da impresionirate goste ili ukućane onda je voćni kolač koji izgleda fenomenalno, a takvog je i ukusa pravo rešenje.
Uz njega možete da poslužite i sok od nane, koji će upotpuniti svežinu kolača.
Sastojci:
Za biskvit:
- 200 g putera
- 150 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 5 jaja
- 250 g brašna
- 8 g praška za pecivo
Za fil:
- 120 g pudinga od vanile
- 120 g šećera
- 1 l mleka
- 400 g pavlake
Još:
- 500 g jagoda
- 150 g borovnice
- 200 g malina
- 5 listova nane
- 40 g želatina sa ukusom jagode
- 300 ml vode
Priprema:
Puter sobne temperature, šećer i vanilin šećer umutite. Dodajete jaja, brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Sipajte u kalup dimenzija 28x30 cm obložen pek papirom. Poravnajte i pecite u rerni na 180°C nekih 25 minuta.
Pomešajte šećer, puding i mleko i promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Sipajte pavlaku i sjedinite, pa prelijte preko biskvita. Stavite u frižider na 20 minuta. Voće isecite, pa poređajte preko zajedno sa listovima nane.
Želatin i vodu pomešajte, pa stavite da se kuva. Prelijte preko, pa kolač stavite u frižider na sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem