Čuveni kolač Tri leće je poznat po tome što se pravi sa tri vrste mleka, a sada isprobajte ovu novu verziju kolača sa jagodama i mlekom od tog voća. 

Sastojci:

Za mleko od jagoda:

  • 1/2 kg jagoda 
  • 3/4 šolje šećera
  • 1 konzerva kondezovanog mleka 
  • 1 1/4 šolje mleka
  • 1/4 šolje slatke pavlake 

Za biskvit:

  • 1 1/2 šolje brašna
  • 1 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 6 velikih jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica vanile
  • 1/3 šolje mleka

Za dekoraciju:

  • 1/2 šolje slatke pavlake 
  • 1 kašika šećera u prahu 
  • jagode

Priprema:
U blender stavite jagode i šećer. Blendirajte nekih 15 minuta. Dodajte kondezovano i obično mleko. Nastavite da blendirate. Zatim dodajte slatku pavlaku i promešajte. Stavite u frižider nekih sat vremena. 

Umutite od belanaca čvrst šne. Odvojeno umutite žumanca sa šećerom i dok ne dobijete bledo žutu smesu. Zatim dodajte mleko i vanilu. Sipajte i brašno, prašak za pecivo, so, pa sjedinite mikserom. Dodajte šne i lagano promešajte. Sipajte u kalup i pecite oko 20 minuta. Kada se biskvit ohladi, izbockajte ga viljuškom i prelijte smesom od jagoda. Sačekajte da biskvit upije. Držite ga u frižideru dok ne upije. 

Umućenom slatkom pavlakom premažite kolač i dekorišite svežim jagodama.  

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs