Pavlova torta je svima poznata, ali sada napravite rolat od istih sastojaka i uživajte u ukusu.

Sastojci:

Za biskvit od beze:

  • 125 g smeđeg šećera
  • 125 g šećera u prahu
  • 4 belanca
  • 30-50 g listića badema

Za fil:

  • 200 g slatke pavlake 35%
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

Za dekoraciju:

  • 200 g svežih bobica (maline, jagode, borovnice)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Odvojite belanca od žumanaca.

Mutite belanca uz postepeno dodavanje smeđeg šećera.

Kada se šećer potpuno doda, nastavite da mutite dok se sve ne sjedini, a smesa postane gusta. Smanjite brzinu, dodajte sav šećer u prahu, malo promešajte, a zatim povećajte brzinu do maksimuma i mutite beze dok ne dobijete čvrst i sjajan šne.

To obično traje 5-6 minuta.

Šne od belanaca rasporedite u pleh (prethodno podmazan sa malo ulja). Uz pomoć špatule poravnajte. Pospite odozgo listićima badema. Stavite u zagrejanu rernu na 200°C i pecite prvo 6 minuta, potom smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 10 minuta, dok površina ne postane čvrsta i ne počne da dobija boju.

Pečenu koru izvadite iz rerne i još toplu pažljivo preokrenite na prethodno pripremljeni papir i ostavite da se ohladi malo. Sa ohlađene kore skinite pek papir.

Za fil: Umitite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Premažite koru filom pazeći da ne idete do samog kraja kore kako vam fil ne bi iscureo prilikom rolanja. Na fil stavite voće svuda ravnomerno. Pomoću donjeg pek papira pažljivo zamotajte u rolat. Zajedno sa papirom stavite u frižider na najmanje sat vremena da se dobro ohladi i stegne, skinite papir i rolat je spreman za posluživanje.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Sabrina Abdelrahim