Da li vam se već dogodilo da vam patišpanj popuca prilikom pečenja ili se raspadne? Ako nije ispao onako kako se očekivali, pogledajte neke cake hrvatske blogerke Nataše Pralice kako bi vam patišpanj uvek uspeo.

Ako prvi put pravite onda se pridržavajte svih saveta kako bi vam patišpanj ispao savršeno. Idite korak po korak i neće biti greške. Patišpanj nam je potreban kao podloga za neke torte, a sa ovim savetima će ispasti prefektno. 

    • Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.
    • Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.
    • Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.
    • Ukoliko vam upadne žumance u belance, izvadite ga sa ljuskom od jajeta.
    • Belanca su gotova tek onda kada ih okrenete prema dole, a oni čvrsto stoje uz posudu.
    • Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejte, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno.

  • Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.
  • Rerna uvek prvo mora da se zagreje - tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.
  • Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.
  • Kada patišpanj izvadite iz rerne, sredinu probodite sa čačkalicom i ako je suva patišpanj je pečen, a ako nije suva dopecite.
  • Sačekajte da se ohladi, jer ćete lakše odvojiti od kalupa, pek papira, i lakše ćete ga seći.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: natasineslastice