Jednostavan čokoladni biskivit koji može da vam posluži kao osnova za različite kolače lako se pravi. Isprobajte i vi, pa obradujte ukućane nekim zanimljivim desertom.
Sastojci:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 150 g čokolade
- 200 g maslaca
- 5 kašika brašna
- sok od 1 pomorandže
- renadana kora pomorandže (po želji)
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, a na pari otopite čokoladu i maslac, pa dodajte u jaja. Sjedinite. Zatim dodajte brašno, sok od pomorandže i po želji rendanu koru. Kada sjedinite sastojke sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus