Napravite sami sirup od nane koji se pije razređen i rashlađen.
Na 10 grančica nane stavite litru vode i kilogram šećera, pola limuna i oko 10 grama limunske kiseline (dve kašičice).
Postupak za sirup od mente:
1. Potopite grančice nane u vodu s limunskom kiselinom i na kriške izrezanim limunima s korom.
2. Dobro izmešajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mestu 24 sata.
3. Drugi dan tečnost procedite pa dodajte šećer i dobro promešajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno mešanje.
4. Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje i skladištenje u staklene boce. Manje količine najbolje je skladištiti u frižideru, a veće svakako na hladnom i tamnom mestu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus