Osvežavajući napitak koji će vas oduševiti.
Sastojci:
750 g šljiva (bez koštica)
1 karanfilić
1 štapić cimeta
500 ml vode
350 g šećera
20 g vanilin šećera
1/2 boce belog ruma (350-400 ml)
1/2 boce vodke (350-400 ml)
Priprema:
Šljive sa karanfilićem, cimetom i vodom zakuvati i ostaviti da vri još 20 minuta. Procediti. Dodati šećer i vanilin šećer. Ostaviti da odstoji jedno 10 sati. Dodati rum i vodku i ostaviti 2 nedelje da stoji.
Služi se leti hladan, a zimi zagrejan sa malo šlaga i malo cimeta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus