Kolači koji se ne peku su pravi izbor kada su visoke temperature, ali i kada ne želite da trošite vreme na komplikovane deserte. Ova ukusna poslastica sadrži svima omiljene sastojke kao što su nutela, puding i keks. 

Nutelu možete i sami da napravite, ali je mnogo lakše ako je kupite, uštedećete vreme. Pored toga što je ukusan, ovaj kolač i prelepo izgleda, pa možete da ga poslužite i na nekoj proslavi, ali i posle obilnog nedeljnog ručka uvek će prijati kremasti desert. 

Sastojci:

  • 400 g čokoladnog keksa 
  • 150 ml mleka 
  • 3 banane

Za fil:

  • 120 g pudinga od vanile 
  • 200 g šećera 
  • 1 l mleka 
  • 100 g putera 
  • 170 g nutele 

Za glazuru:

  • 100 g šećera
  • 50 g kakaoa 
  • 120 ml mleka 
  • 50 g putera 

Priprema:

U kalup dimenzija 24x24 cm ređajte keks koji ste umočili u mleko. Preko stavite banane isečene na kolutove. Mleko, puding i šećer pomešajte da nema grudvica, pa kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte puter i promešajte. Podelite na 2 dela, pa u manji deo dodajte nutelu i sjedinite. 

Preko banana sipajte polovinu pudinga od vanile, pa opet red keksa umočenog u mleko. Zatim ide nutela fil, keks, banane i puding od vanile. Preko stavite još jedan red keksa i ohladite sat vremena. Sastojke za glazuru pomešajte i skuvajte, pa prelijte kolač. Vratite u frižider na još sat vremena. 

Napomena: Keks uvek umočite u mleko.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs