Kolači koji se ne peku su pravi izbor kada su visoke temperature, ali i kada ne želite da trošite vreme na komplikovane deserte. Ova ukusna poslastica sadrži svima omiljene sastojke kao što su nutela, puding i keks.
Nutelu možete i sami da napravite, ali je mnogo lakše ako je kupite, uštedećete vreme. Pored toga što je ukusan, ovaj kolač i prelepo izgleda, pa možete da ga poslužite i na nekoj proslavi, ali i posle obilnog nedeljnog ručka uvek će prijati kremasti desert.
Sastojci:
- 400 g čokoladnog keksa
- 150 ml mleka
- 3 banane
Za fil:
- 120 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 1 l mleka
- 100 g putera
- 170 g nutele
Za glazuru:
- 100 g šećera
- 50 g kakaoa
- 120 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
U kalup dimenzija 24x24 cm ređajte keks koji ste umočili u mleko. Preko stavite banane isečene na kolutove. Mleko, puding i šećer pomešajte da nema grudvica, pa kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte puter i promešajte. Podelite na 2 dela, pa u manji deo dodajte nutelu i sjedinite.
Preko banana sipajte polovinu pudinga od vanile, pa opet red keksa umočenog u mleko. Zatim ide nutela fil, keks, banane i puding od vanile. Preko stavite još jedan red keksa i ohladite sat vremena. Sastojke za glazuru pomešajte i skuvajte, pa prelijte kolač. Vratite u frižider na još sat vremena.
Napomena: Keks uvek umočite u mleko.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pileći file na italijanski način
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa