Omiljeni namaz dece, ali i odraslih možete sa malo truda napraviti u količini koja vama treba. Evo šta vam je potrebno.
Sastojci:
100 g lešnika
100 g mlečne čokolade
200 g crne čokolade za kuvanje sa 70% kakaa
150 g šećera u prahu
1,5 dl punomasnog mleka
1 dl suncokretovog ulja
1 vanilin šećer
Pročitajte i: Domaća Ferero torta koja se ne peče (VIDEO)
Priprema:
Lešnike stavite na masni papir u tepsiju pecite 170 oko 15 minuta. Vodite računa da se lešnici ispeku ravnomerno, da ne pregore da ne bi bili gorki. Nakon što su gotovi pustite da se ohlade. Pečenim lešnicima oljuštite ljusku, pa ih sameljite što sitnije možete, idealno bi bilo da se pretvore u kremastu smesu. U blender dodajte i šećer u prahu, pa zajedno izblendirajte tako da dobijete jednoličnu masu. Mlečnu i crnu čokoladu iseckajte sitno i nju stavite u blender. Izblendirajte, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje i opet uključite bleder. Nakon ovog u šerpicu stavite smesu i kuvajte na pari uz stalno mešanje. Najbolje je koristiti drvenu varjaču. Mešajte dok ne dobijete željenu gustinu. Gotov namaz ostavite da se prohladi i sipajte u staklene teglice. Kad se skroz ohladi staviti poklopac. Namaz je gotov, ostaje samo da uživate u fenomenalnom ukusu domaće nutele.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukus
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus