Pripremite kolač koji će sve ostaviti bez daha. Toliko se jednostavno priprema da će i neiskusne domaćice uspeti iz prvog puta. Jedino za šta vam treba malo više truda su kore i beze, ali ni to nije komplikovano. 

Višnje ovom kolaču daju svežinu, dok beze krcka u ustima, a kremasti fil se topi. Umesto višanja možete da ubacite maline ili kupine, kako bi dale taj kiselkasti ukus. Kada jednom probate, nećete moći da se zaustavite koliko je dobro. 

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g brašna 
  • 200 g putera 
  • 4 žumanca 
  • 40 g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 10 g praška za pecivo

Za fil:

  • 400 ml mleka 
  • 2 žumanca 
  • 40 g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 40 g kukuruznog skroba 
  • 150 g putera 
  • 400 g smrznutih višanja 
  • 50 g čokolade 

Za beze:

  • 4 belanaca
  • 200 g šećera u prahu 
  • 10 g skroba 

Priprema:

Brašno pomešajte sa istopljenim puterom. Žumanca umutite sa šećerom, vanilom i praškom za pecivo, pa dodajte u smesu i umesite testo. U kalup obložen pek papirom utisnite testo rukama. Preko stavite višnje koje ste ocedili. Umutite belanca sa šećerom u prahu i skrobom, pa sipajte preko višanja. Pecite na 180°C nekih 40 minuta. 
Umutite puter, a u mleko dodajte jaja, skrob, šećer i vanila ekstrakt, pa promešajte. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne, pa ohladite. Dodajte dobijenu i ohlađenu smesu u puter, pa umutite. Sipajte preko kolača i izrendajte čokoladu preko. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs