Ukoliko vam se jede nešto sočno i čokoladno na pravoj ste adresi. Recept u nastavku je sve što vam treba - mekano testo sa sočnim prelivom oduševiće i najveće probirljivce.
Sastojci:
Merica je čaša za jogurt
- 3 čaše jogurta
- čaša šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike kakao praha
- pola čaše ulja
- 3 čaše brašna
- pola kesice praška za pecivo
Preliv:
- čaša mleka
- pola čaše šećera
- 3 kašike kakao praha
- 150 g maslaca ili margarina
Priprema:
Sve sastojke za koru pomešati, umutiti žicom i istresti u podmazanu tepsiju pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne vidite da je testo iznutra pečeno (proverite čačkalicom ili nožem).
Za preliv prokuvati sve sastojke i preliti preko hladnog, ispečenog kolača. Ostaviti da upije.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus