Ova torta će postati obavezna na svakom slavlju jer je toliko ukusna da će je svi hvaliti i tražiti parče više. Uspeh ove torte je u proverenim sastojcima zato što sadrži orahe, čokoladu, keks i mekani biskvit. 

Sastojci:

Za koru:

  • 6 belanaca 
  • 1 kašičica soli 
  • 90 g šećera 
  • 150 g oraha 
  • 10 g brašna 
  • 10 g kakaoa 

Za fil:

  • 6 žumanaca 
  • 150 g šećera 
  • 3 kesice pudinga od vanile 
  • 30 g brašna 
  • 1 l mleka 
  • 250 g putera 

Još:

  • 100 g čokolade 
  • 250 g mlevenih oraha 
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 250 g keksa 

Priprema:

Umutite belanca i so. Dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne, nakon toga dodajte brašno i kakao i sjedinite mikserom. Dodajte mlevene orahe, pa lagano promešajte. Sipajte u kalup dimenzija 22x32 cm koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta. 

Pomešajte žumanca, šećer, puding od vanile, brašno i mleko (200 ml). Umutite da nema grudvica, a preostalo mleko stavite da se kuva. Dodajte dobijenu tečnost i kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Umutite puter sobne temperature i dodajte u ohlađeni puding. Sjedinite, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevene orahe, a u drugi deo istopljenu čokoladu. Premažite sa filom od oraha, pa sledeći sloj sa filom od čokolade. Ostavite u frižideru sat vremena.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom po želji i podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mleveni keks i promešajte. Premažite prvo sa smesom od keksa, a zatim običnom umućenom slatkom pavlakom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs