Ako vam zatreba brzinka poslastica, ovo je idealno rešenje pogotovo što možete da pravite sa voćem po želji.
Sastojci:
Za biskvit:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 250 g kokosovog brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- ½ l mleka
- 200 g putera
- 500 g jagoda
- slatka pavlaka
Priprema:
Belanca umutite u čvrst šne i postepeno dodajte šećer. Lagano sipajte kokosovo brašno, pa promešajte takođe laganim pokretima. Okrugli kalup za torte podmažite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih pola sata. Kada izvadite iz rerne, prelijte biskvit sokom od jagode.
Zatim umutite žumanca sa šećerom i kada dobijete svetlu smesu, umešajte brašno i hladno mleko (5 kašika). Preostalo mleko ostavite da provri, pa stavite smesu sa žumancima. Kuvajte nekih 10 minuta uz konstantno mešanje. Umutite puter, pa kada se fil prohladi, postepeno ga dodajte i sve vreme mutite.
Biskvit premažite filom, pa stavite jagode, a preko toga umućenu slatku pavlaku.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus