Ako vam zatreba brzinka poslastica, ovo je idealno rešenje pogotovo što možete da pravite sa voćem po želji.
Sastojci:
Za biskvit:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 250 g kokosovog brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- ½ l mleka
- 200 g putera
- 500 g jagoda
- slatka pavlaka
Priprema:
Belanca umutite u čvrst šne i postepeno dodajte šećer. Lagano sipajte kokosovo brašno, pa promešajte takođe laganim pokretima. Okrugli kalup za torte podmažite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih pola sata. Kada izvadite iz rerne, prelijte biskvit sokom od jagode.
Zatim umutite žumanca sa šećerom i kada dobijete svetlu smesu, umešajte brašno i hladno mleko (5 kašika). Preostalo mleko ostavite da provri, pa stavite smesu sa žumancima. Kuvajte nekih 10 minuta uz konstantno mešanje. Umutite puter, pa kada se fil prohladi, postepeno ga dodajte i sve vreme mutite.
Biskvit premažite filom, pa stavite jagode, a preko toga umućenu slatku pavlaku.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem