Iskoristite sezonu bresaka i napravite fantastičanu tortu koja će vas osvežiti.
Sastojci:
Za koru:
- 7 belanaca
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 2,5 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- malo mleka za prelivanje kora
Za fil:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 250 g margarina ili maslaca
- 230 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 6-7 bresaka
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, a zatim belanca umutite u čvrst šne uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte i jedno po jedno žumance i mutite sve vreme. Dodajte brašno, kakao, ulje i prašak za pecivo i lagano promešajte da se sve sjedini. Pleh obložite pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih pola sata. Ostavite da se ohladi.
Pomešajte puding, šećer i malo mleka, promešajte, pa dodajte ekstrakt vanile. Preostalo mleko stavite da proključa, pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Umutite margarin sa šećerom u prahu. Zatim dodajte i ohlađen puding i sve dobro sjedinite mikserom. Umutite i slatku pavlaku, pa 1/3 dodajte u fil i promešajte.
Koru presecite vodoravno na 3 jednaka dela.
Ređanje torte: Stavite prvu koru, poprskajte mlekom, stavite fil i preko breske koje ste oljuštili i isekli, a zatim ide tanak sloj slatke pavlake. Zatim ide druga kora, pa isti redoslede, a na kraju i treća kora, ako vam je ostalo fila premažite i onda celu tortu premažite slatkom pavlakom. Dekorišite sa breskvama i ostavite da se dobro ohladi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem