Ova torta je postala popularna na internetu zbog svoje brze i lake pripreme. Sa svega par sastojaka dobijete zanimljivu u osvežavajuću poslasticu.
Sastojci:
- 2 pakovanja lisnatih kora
- 600 g voća
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kašičice šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Presecite lisnato testo na 3 dela po širini, a zatim po dužini poređajte jedan red voća, ostatak testa premažite uljem i urolajte. Svaki deo urolajte zasebno. Od tih urolanih traka napravite puža i stavite u pleh obložen pek papirom. Od drugog listanatog testa napravite isto i stavite pored prvog puža. Pecite ih na 190°C nekih 30 minuta. Ispečeno testo premžite vodom.
Pomešajte šećer i vanilin šećer i time pospite kore. Umutite slatku pavlaku, pa premžite šlagom, stavite voće preko, a zatim i drugu koru. Opet premažite šlagom sve i ukrasite voćem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: brzireceptiisaveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus