Ako volite da pravite kolače ili tek počinjete da spremate poslastice ovaj desert je savršen izbor.
Sastojci:
- 200 g čokolade
- 6 kašika ulja
- 8 kašika mleka
- 2 kesice pudinga (koji se ne kuva)
- 500 ml mleka
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g keksa
Za dekoraciju:
- slatka pavlaka
- rendana čokolada
Priprema:
Čokoladu, mleko i ulje otopite na pari, pa ostavite da se prohladi. Pomešajte mleko i puding i umutite. Dodajte kiselu pavlaku, pa slatku i posle svakog dodavanja umutite.
Po dnu tepsije poređajte keks, pa zatim sipajte fil, pa pola čokolade. Stavite u frižider da se stegne, pa opet sipajte fil, zatim red keksa, pa, red fila, pa drugu polovinu čokolade, pa ostavite da se stegne, pa fil, pa keks. Dekorišite po želji.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus