Ako volite da pravite kolače ili tek počinjete da spremate poslastice ovaj desert je savršen izbor.
Sastojci:
- 200 g čokolade
- 6 kašika ulja
- 8 kašika mleka
- 2 kesice pudinga (koji se ne kuva)
- 500 ml mleka
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g keksa
Za dekoraciju:
- slatka pavlaka
- rendana čokolada
Priprema:
Čokoladu, mleko i ulje otopite na pari, pa ostavite da se prohladi. Pomešajte mleko i puding i umutite. Dodajte kiselu pavlaku, pa slatku i posle svakog dodavanja umutite.
Po dnu tepsije poređajte keks, pa zatim sipajte fil, pa pola čokolade. Stavite u frižider da se stegne, pa opet sipajte fil, zatim red keksa, pa, red fila, pa drugu polovinu čokolade, pa ostavite da se stegne, pa fil, pa keks. Dekorišite po želji.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecepti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem