Sa samo 4 jednostavna sastojaka dobićete sladoled koji će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 5 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 200 g čokolade (60-70% kakaoa)

Priprema:

Metalnu posudu stavite 2 sata u zamrzivač. Mleko stavite da provri, a žumanca i šećer dobro umutite. Kada je mleko provrelo sklonite sa vatre, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte umućena žumanca i vratite na šporet na tihu vatru još nekih 2,5 minuta. Mešajte. Pazite jer ne sme da prokuva. Ostavite da se prohladi 5 minuta, pa izvadite posudu iz zamrzivača i sipajte topli sladoled u hladnu posudu. Promešajte. Vratite u zamrzivač na još 40-50 minuta. Izvadite, promešajte, pa vratite u zamrzivač na 40-50 minuta. Zatim sipajte u posudu u kojoj ćete držati sladoled i stavite preko noći u zamrzivač.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: soskuhinja