Sa samo 4 jednostavna sastojaka dobićete sladoled koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 200 g čokolade (60-70% kakaoa)
Priprema:
Metalnu posudu stavite 2 sata u zamrzivač. Mleko stavite da provri, a žumanca i šećer dobro umutite. Kada je mleko provrelo sklonite sa vatre, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte umućena žumanca i vratite na šporet na tihu vatru još nekih 2,5 minuta. Mešajte. Pazite jer ne sme da prokuva. Ostavite da se prohladi 5 minuta, pa izvadite posudu iz zamrzivača i sipajte topli sladoled u hladnu posudu. Promešajte. Vratite u zamrzivač na još 40-50 minuta. Izvadite, promešajte, pa vratite u zamrzivač na 40-50 minuta. Zatim sipajte u posudu u kojoj ćete držati sladoled i stavite preko noći u zamrzivač.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: soskuhinja
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno