Sa samo 4 jednostavna sastojaka dobićete sladoled koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 200 g čokolade (60-70% kakaoa)
Priprema:
Metalnu posudu stavite 2 sata u zamrzivač. Mleko stavite da provri, a žumanca i šećer dobro umutite. Kada je mleko provrelo sklonite sa vatre, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte umućena žumanca i vratite na šporet na tihu vatru još nekih 2,5 minuta. Mešajte. Pazite jer ne sme da prokuva. Ostavite da se prohladi 5 minuta, pa izvadite posudu iz zamrzivača i sipajte topli sladoled u hladnu posudu. Promešajte. Vratite u zamrzivač na još 40-50 minuta. Izvadite, promešajte, pa vratite u zamrzivač na 40-50 minuta. Zatim sipajte u posudu u kojoj ćete držati sladoled i stavite preko noći u zamrzivač.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: soskuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus