Za sve ljubitelje laganih poslastica, evo izvrsnog predloga.
Sastojci:
- 27 komada piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile (80 g)
- 75 g šećera
- 500 ml mleka
- 100 g sirovih lešnika
- 30 g vanilin šećer
- 20 ml vode
- 250 g maskarpone sira
- 300 g šlaga
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 40 putera
- 30 g mrvljenih lešnika
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte na pek papir (3 reda po 9 komada).
Puding, mleko i šećer pomešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi. U maskrapone dodajte ohlađeni puding i umutite, a zatim dodajte šlag (koji ste umutili prema uputstvu) i sve lepo sjedinite.
U šerpicu sipajte lešnike, vanilin šećer i vodu. Propržite, pa usitnite u bleneru. To dodajte u dobijenu smesu i promešajte. Sipajte preko piškota i lepo rasporedite. Uvijte rolat i ostavite u frižideru sat vremena.
Otopite čokoladu sa puterom, pa glazurom ukrasite tortu. Pospite seckanim lešnicima.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Svečana salata sa piletinom i jajima
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke