Za sve ljubitelje laganih poslastica, evo izvrsnog predloga.

Sastojci:

  • 27 komada piškota
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile (80 g)
  • 75 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 100 g sirovih lešnika
  • 30 g vanilin šećer
  • 20 ml vode
  • 250 g maskarpone sira
  • 300 g šlaga

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 40  putera
  • 30 g mrvljenih lešnika

Priprema:

Piškote umočite u mleko i poređajte na pek papir (3 reda po 9 komada).

Puding, mleko i šećer pomešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi. U maskrapone dodajte ohlađeni puding i umutite, a zatim dodajte šlag (koji ste umutili prema uputstvu) i sve lepo sjedinite.

U šerpicu sipajte lešnike, vanilin šećer i vodu. Propržite, pa usitnite u bleneru. To dodajte u dobijenu smesu i promešajte. Sipajte preko piškota i lepo rasporedite. Uvijte rolat i ostavite u frižideru sat vremena.

Otopite čokoladu sa puterom, pa glazurom ukrasite tortu. Pospite seckanim lešnicima.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs